Main Menu

© jodo-nederland 2024

Gelezen in de Telegraaf van 22 maart 2008.

De oosterse samoerai gevechtskunst is het nieuwe wapen om de hersenen van werknemers te trainen. Door oefeningen met o.a. het samoeraizwaard (Iaito) blijken cursisten bij bedrijfstrainingen 70 procent van de lesstof te onthouden, terwijl bij theorietesten maximaal 30 procent onthouden kan worden.
Dat blijkt uit een onderzoek van trainings- en adviesbureau Return on People.
Deelnemers aan de trainingen - werknemers van Air France-KLM, Nijenrode Logica CMG - gaven aan de theorie beter te begrijpen en beter te kunnen opnemen als ze tegelijkertijd oefeningen deden.

\r\n

Een bedrijfstraining kun je met bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie geven, maar dat is niet efficiënt, want mensen onthouden maar een klein deel\\\", vertelt Björn Aris, oprichter van Return on People. \\\"Door een beweging aan de theorie te koppelen, ga je eigenlijk de ratio voorbij en slaan mensen het op en nog belangrijker, kunnen ze het toepassen.\\\" Het efficiënt trainen sluit volgens Aris, aan bij de tijdgeest. Er is geen tijd voor niksen, Bedrijven willen dat hun werknemers in een zo\\\'\\\'m kort mogelijke tijd zo veel mogelijk opnemen. Om dan nog succesvol te zijn, moeten er methode gebruikt worden die een snelle opname van de theorie toestaan en die ook blijven boeien\\\", aldus Aris

\r\n

(Telegraaf 22 maart 2008)